L-sektionen > Om sektionen

Heleneholms Långlöparsektion

 

Långlöparsektionen inom Heleneholms IF bildades 1949 under namnet Orienteringssektionen, eftersom orientering då var en av sektionens huvudaktiviteter.

Sektionen består av över 150 manliga och kvinnliga medlemmar i alla åldrar. En del av oss tränar för att tävla, andra motionerar för att det känns skönt och för att må bra. Vi ser möjligheten att umgås och träffa andra med samma intressen som en viktig social funktion.

Våra huvudaktiviteter är
- Löpning i terräng och på landsväg
- Veteranfriidrott

Därutöver har vi en viss aktivitet inom
- Gång
- Skidåkning
- Motionsgymnastik

Gemensam löpträning har vi flera dagar i veckan.

Vi samåker till de flesta lopp i Skåne och sektionen bidrager till större delen av anmälningsavgiften.

I veteranfriidrott deltar sektionen med framgång i de skånska tävlingarna, men också vid mästerskap av olika slag.

På Heleneholms idrottsplats anordnar vi under några sommarkvällar sektionsmästerskap i banlöpning.

Vi har även en intern serietävling för löpare med flera olika åldersklasser. I tävlingen får man poäng efter deltagande och resultat i olika tävlingar, däribland flera som ingår i Skånes Veterancup, där våra medlemmar brukar nå framträdande placeringar.

Vi arrangerar Yddingeloppet, som nu har mer än 40 år på nacken, och är en uppskattad säsongsavslutning för skånska elit- och motionslöpare sista söndagen i oktober. I denna tävling ställer L-sektionens medlemmar upp som funktionärer, en gemensam uppgift, som stärker samhörighetskänslan med klubbkompisarna.

Vi arrangerar även Heleneholms Marathon i april, VDM 800 m i maj och Sylvesterloppet på nyårsafton samt ett antal mindre interna tävlingar såsom Midsommarsvängen tisdagen före midsommar och Klappjakten i december.